woensdag 17 juni 2015

Quilten en iets lekkers...

Dat hoort toch wel een beetje bij elkaar :)
 
Vandaag mag ik weer een webwinkelhelden blog schrijven
En tja waar ga je dat dan over doen.....
Daar heb ik dus echt wel even over lopen nadenken want tja.. het moet natuurlijk wel ergens over gaan zo'n webwinkelhelden blog.
(als je trouwens wilt weten wie de webwinkelhelden zijn moet je HIER even klikken,)
 
Uiteindelijk dacht ik Passie, want ja dat hebben alle webwinkelhelden wel met elkaar gemeen.
Allemaal natuurlijk passie voor de webwinkel.
en daarnaast de een voor sieraden, de ander voor bruiloften, vilten haaraccessoires of leuke cadeautje, weer een ander heeft juist een passie voor papier en schijfwaren..
En ik... Ik heb natuurlijk een passie voor stofjes, naald en draad en eigenlijk alle handwerken in het algemeen. (zoals veel van jullie die hier mee lezen)
En waar veel van ons ook een passie voor hebben... (en ik denk dat dat voor heeeeel veeel dames geldt)
 
CHOCOLADE....
 
Daarom heb ik besloten om een favoriet recept hier in huis met jullie te delen...
Er zijn op internet heel veel versies van dit recept te vinden, maar na een aantal aanpassingen is dit hier een echte favoriet.
 
Je hebt nodig: 180 gram bloem, 70 gram suiker/vanillesuiker, 150 gram (room) boter, en een theelepel koekkruiden
Hiervan kneedt je een deeg.
Bakblik (ongeveer 20x30 cm) met bakpapier bekleden, deeg erin, aandrukken (goed in de hoeken) en ongeveer 20 minuten bakken op 180graden
 
 
Dat ziet er dan zo uit..
aflaten koelen in het blik
 
Dan neem je een steelpannetje met dikke bodem, hierin smelt je 50 gram (room)boter, voeg een blikje gecondenseerde melk en 4 eetlepels bruine basterdsuiker toe
 
Nu op een laag vuurtje langzaam verhitten tot alle suiker is opgelost.
zet het vuur hoger en klop het mengsel met een garde.
Breng het aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken (LET OP blijven kloppen met de garde want deze karamel brandt heel snel aan.
Als je tijdens het kloppen af en toe de bodem van de pan kunt zien is de karamel genoeg ingedikt.
Giet de karamel over de koekbodem en verdeel met een lepel.
 
Nu minstens 1 uur laten afkoelen, anders vermengen de lagen.
In een pannetje "au bain marie" 200 gram chocolade smelten en over de afgekoelde koek verdelen.
 
Goed laten afkoelen en bewaren in de koelkast.

Heerlijk bij de koffie of thee of zomaar tussendoor natuurlijk
 
Eet smakelijk

1 opmerking:

marion kemna zei

Ziet er lekker uit.
ga het gauw eens proberen