dinsdag 1 augustus 2017

QuiltLekkers: Gemberkoekjes




Een favoriet recept hier in huis:  Gemberkoekjes.
Heerlijk bij een kop koffie of thee.

Je begint met het mengen van 150 gram (room)boter met 150 gram suiker en 100gram bruine basterdsuiker. (ik gebruik hiervoor de platte klopper van mijn keukenmachine)

 oja, verwarm ondertussen ook de oven voor tot 200 graden..
Meng in een aparte kom 280 gram zelfrijzend bakmeel met 1 eetlepel gemberpoeder, 1 theelepel kaneel, 1/2 theelepel gemalen kruidnagel, en een snufje zout.

Voeg een ei toe aan het boter/suikermengsel en mix tot het ei is opgenomen.

 Voeg het meel/kruidenmengsel toe en meng tot alles gemengd is (niet te lang mixen)
Snij wat bolletjes stemgember fijn en roer ze door het deegmengsel.


 Vorm kleine bolletjes van het deeg en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
(wel afstand tussen de bolletjes houden)
 Je kunt er natuurlijk perfect ronde balletjes van maken, dan zullen je koekjes ook wat mooier rond zijn... ik gun mezelf daar vaak geen tijd voor, (en de koekjes zijn er net zo lekker om)
 ongeveer 12 tot 15 minuten in de oven, even laten afkoelen op de plaat en dan op een rooster verder afkoelen.

Eet Smakelijk!


Geen opmerkingen: